Het Schoolhuis

Welkom in de gezellige comfortabele Bed en Breakfast het Schoolhuis van Alice Dijkstra. De B&B heeft zijn naam ontleend aan haar vroegere functie en dateert van 1877, maar is totaal gerenoveerd en voorzien van alle moderne gemakken. Daar Alice jarenlage ervaring heeft in de sector toerisme en verliefd werd op dit prachtige historische pand, heeft zij besloten hier een B&B in te vestigen. De B&B is gekwalificeerd met 5 tulpen. Het Schoolhuis biedt comfort en kwaliteit en is zowel geschikt voor vakanties, een kort verblijf of zakenaangelegenheden. De B&B heeft twee ruime familiekamers met gescheiden slaapruimte voor volwassenen en/of kinderen. De familiekamers hebben beide een luxe badkamer. Tevens is er een zeer volledig ingericht appartement met weids uitzicht op de Waddendijk. Voor de totale ontspanning en verwenning is er een welness met hottub en infraroodsauna. Tot slot verrast uw gastvrouw u 's-ochtends met een zeer uitgebreid streekontbijt, met liefde bereid, zodat uw verbijf In het Schoolhuis naar meer zal smaken.

Kontaktdaten

Alice Dijkstra
Marrumerweg 4
9172 PP Ferwerd
Nederland
0518411129
0654785062

[email protected]
www.hetschoolhuis.nl

Einrichtungen

  • Wellness
  • Kinderfreundlich

Themen

  • Radfahren / Wandern

Locatie

  • Dorp
  • Natuur

Zimmers

Kamer 1 familiekamer de Opkamer ( 1-4 personen )
Beneden gesitueerd met uitzicht op voortuin. Luxe ruime kamer met king-size-boxspring-bed elektrisch, eethoekje. De en-suite kamer heeft twee 1-persoons bedden. Aansluitend de eigen moderne badkamer met sunshower, massage en regendouche, vloerverwarming.

Kamer 2 familiekamer de Terpkamer ( 1-4 personen )
Boven gesitueerd met uitzicht op zij- en achtertuin. Ruime gezellige kamer met split-level vloer, er is een king-size-boxspring bed elektrisch en een eigen moderne compacte badkamer. De en-suite heeft twee 1-persoons bedden. Op de overloop is nog een extra toilet. Naast de kamer is een eigen ontbijtruimte.

Voor beide familiekamers is aanwezig een minibar, kluisje, badjassen, spelletjes, waterkoker om zelf koffie, thee of chocolademelk te maken. FlatscreenTV, haarfohn, gratis WiFi, parkeren op eigen terrein.

Wohnung

Dijkzicht, een meer dan volledig ingericht appartement met eigen opgang en balcon van 24m2. Zeer prive. Indeling open living met keuken v.v. vaatwasser, kk, gasstel, magnetron. Aparte slaapkamer met king-size boxspring en aansluitend de badkamer met massagedouche.
Ook aanwezig een wasmachine/droger, kluisje, haarfohn, linnengoed en handdoeken. Voor de 3-4de gast is er een zeer comfortabele slaapbank.

Umgebung

Ferwerd ligt zeer centraal in N-O Friesland tussen o.a. Dokkum, Stiens, Leeuwarden en Lauwersoog. Met 8 min. bent U al bij het vertrekpunt van de boot naar Ameland. Binnen een kwartier is Dokkum bereikt en in slechts 20 min. rijden bent U al in Leeuwarden (daar is trouwens het leukste straatje van Nederland te vinden). Het begin van de Oranje-Dynastie is gestart in Leeuwarden. Vele plekken herinneren daaraan zoals de Prinsentuin, het gouverneursplein, waar het goed eten is bij de Walrus. Er zijn fluisterboten te huur door de grachten van Leeuwarden, ook stadswandelingen o.l.v. gidsen die u de historie vertellen van het ontstaan van deze mooie stad. En lekker shoppen kan ook! Diverse mooie States zijn te bezoeken in de directe omgeving van Ferwerd bv Het Poptaslot te Marssum of de Dekema State. Even buiten Leeuwarden is de Aquazoo en ernaast een midgetgolfbaan. De Doniastate is een speelruimte voor kleine kinderen en er is een survival park in Dokkum voor de grotere. Bij Lauwersoog is de opstap voor de Robbenboot, een bos met uitgezet parcours om te wandelen en heerlijk vis eten in de haven. Ferwerd ligt zowel aan de fietsroute Elfstdentocht en de Terpenlandroute. De hoogste terp van Nederland ligt hier om de hoek (Hegebeintum).

Wadlopen !!! je moet het toch een maal meemaken. Fietsen, wandelen, relaxen, cultuur snuiven, shoppen, niks doen, het is allemaal mogelijk vanuit het Schoolhuis.

Ook bieden wij arrangementen aan met bv bloemschikken, textiel stempelen, koetsrijden, kweldertour, tuctuc-autootjes, eilandhopper, etc etc

Preise

Kamer 1 de Opkamer           1p 1n €   80,00
                                                2p 1n € 100,00
                                                3p 1n € 130,00
                                                4p 1n € 160,00
Kamer 2 de Terpkamer       1p 1n €   70,00
                                                2p 1n €   90,00
                                                3p 1n € 120,00
                                                4p 1n € 150,00
Prijzen zijn inclusief de BTW de toeristenbelasting en het ontbijt
 
Appartement Dijkzicht         1p 1n €   85,00
                                                2p 1n € 105,00
                                                3p 1n € 135,00
                                                4p 1n € 165,00
Prijzen zijn inclusief de BTW en de toeristenbelasting, maar exclusief het ontbijt, daar het appartement zelf-voorzienend is.

Ontbijt erbij kan altijd kosten € 7,50 p.p.

Extra’s:
Reservieren
Adresse auf der Karte
Fotos
Suche
Locatie


EinrichtungenThemen

Provinz
Ausgewahlte
Gastenboerderij De Ziel
Beste Pronkkamer 2016


Fam. Caumanns
Deventerdijk 5
7478 RR Diepenheim
T: 0623663463
Landgoed De Geer


Jaap en Jannie Borgstein
Hamseweg 1
4101 NT Culemborg
T: 0620689538
De Wynmole


Dieuwke Galema
Harstawei 8
8644 VV Dearsum
T: 0515521922
Mulberry Cottage


Suzy Slabbers
Retersbekerweg 7
6343PH Klimmen
T: 0031454053002