Landgoed Nederhoven

Het Landgoed

De gebouwen binnen de gracht beslaan een oppervlakte van ± 50 x 30 meter. Het Huis dateert van 1614, volgens de muurankers en de boerderij, stallen en schuur van +/- 1750. Aan de boerderij grenzen weien en naast het Huis ligt een akker van 1,8 ha. Vanaf de Nieuwstraat/Dorpstraat leidt een 80 m. lange lindenlaan naar het Huis en de boerderij. Het landgoed is opengesteld en de (eiken)lanen opgenomen in de knooppuntenroute. Het Fietserpad komt “bijna langs”. In de Kern Nederhoven zijn lanen en ± 1½ ha bos beplant met ongeveer 200 jaar oude lindebomen, eiken en beuken. En een nieuwe aanplant met essen en struiken, roos, sleedoorn, inlandse kers, hazelaar. De Kern is omsloten door eikenbomen en een houtsingel. Bij de gracht en de Sleybeek, die door het landgoed loopt, wonen eenden en soms flitst er een ijsvogeltje voorbij. In het bosje woont een buizerd, de groene en bonte specht, een steenuiltje. Veel vogels nestelen in de tuin bij het Huis, die een paar jaar geleden is gerenoveerd. De perenboom van respectabele leeftijd draagt nog steeds "naamloze" stoofpeertjes. Een es en een ginkgo torenen boven het huis uit!

Het NSW-landgoed van 9 ha is opengesteld voor wandelaars en fietsers. Het zijn de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor logeergasten en geïnteresseerden, die hoog in het vaandel staan.

Kontaktdaten

De heer en mevrouw van Basten Batenburg-Dahmen
Nieuwstraat 65
6099 AA Beegden
Nederland
0475573164
0655394382

[email protected]
www.landgoednederhoven.nl

Einrichtungen

  • Kinderfreundlich
  • Haustiere erlaubt

Themen

  • Radfahren / Wandern

Locatie

  • Dorp
  • Bos en hei
  • Natuur

Zimmers

In de verbouwde paardenstallen, het Koetshuis, kunnen +/- 8 personen logeren. Op de begane grond is een zitkamer met houtkachel, keuken, eethoek, een douche en toilet en een terrasje aan de gracht, op het zuiden, met schaduw van 200 jaar oude eiken. Op de begane grond staat een “King Size” bedbank. Openslaande deuren komen uit op het terrasje aan de gracht. Op de verdieping is een tweepersoonskamer met wastafel. Via een tweede trap zijn  een vide, met een tweepersoons bedbank en een kamer met vier eenpersoons bedden (en een wastafel) bereikbaar.

Het koetshuis is centraal verwarmd. (Haard)hout is te koop. Kinderen en huisdieren zijn welkom (in overleg). Er is gratis Wifi. En een kast met boeken, puzzels en spelletjes.

Umgebung

Op het landgoedje kunt u de rustige sfeer van de landelijk omgeving proeven en van daaruit fiets- en wandeltochten maken, zwemmen en watersporten in de naaste en wijdere omgeving. Waterrecreatie is mogelijk langs de Maasplassen, Heelderpeel en “Fun Beach” (kinderen). De -Maasgouw- knooppuntenwandelroute loopt over het landgoed, streek-/LAW-routes op korte afstand evenals de knooppuntenfietsroute en LAF’s.

Maneges liggen op een afstand van 3 tot 25 km. Golfterreinen in Weert en Herkenbosch.

Waard om te bezoeken zijn stadjes en steden als Roermond, Thorn, Maaseik, Stevensweert, Maastricht voor stadswandelingen, musea, (Limburgs museum Venlo met kinderen!) galeries.

In de naaste omgeving zijn er bijzondere restaurant(jes) alsook eenvoudiger eetgelegenheden.

Preise

€ 42,50 per persoon voor één overnachting.
€ 80,- per persoon voor twee overnachtigingen.
Kinderen van 4 tot en met 10 jaar half geld. Hondjes € 5,- per dag.
€ 40,- voor de 3e en volgende logeergast voor één overnachting en
€ 75,- voor twee overnachtingen.
Inbegrepen zijn ontbijt, linnengoed, schoonmaakkosten en belasting.
 
Midweek tot 8 personen € 695,- (3 overnachtingen, zonder ontbijt)
Weekeinde tot 8 personen € 495,- (2 overnachtingen,zonder ontbijt)
Lang weekeinde tot 8 personen € 715.- (3 overnachtingen, zonder ontbijt)
Ontbijt: € 7,- per persoon.

Reservieren
Adresse auf der Karte
Fotos
Suche
Locatie


EinrichtungenThemen

Provinz
Ausgewahlte
De Luthiers
Beste Pronkkamer 2017


Lucienne van der Lans
Voorstraat 13
3311 EM Dordrecht
T: 0786313390
Joarum


Jeldou en Marten Aukes
Joarumerleane 21
8732 EC Kubaard
T: 0623818638
B&B Bèd & Bótram Bie Ós


A.G.P.M. Geelen-Spaninks
Hoogstraat 42
6017 AR Thorn (gemeente Maasgouw)
T: 0475-561345
Lytshuis Zilver


Huub van der Meeren
Mounewei 1
9136 DJ Paesens-Moddergat
T: 0519589014