Lutje Lollum

Onze monumentale Friese kop-hals-rompboerderij uit 1860 is gelegen in het buurtschap Lutje Lollum, net buiten Franeker, één van de Friese Elf Steden met het beroemde Eise Eisinga Planetarium. Franeker is zeker de moeite waard maar vormt ook een prima uitgangspunt voor het maken van fietstochten, het bezoeken van de Friese Elf Steden en niet te vergeten de Waddeneilanden. De Gastenkamers zijn in de voormalige stallen en in het "Lyts Bûthús" (Koeienstal voor jong vee) gelegen. Allen op de begane grond, gelijkvloers en rookvrij. De twee kleine stallen zijn in originele staat gebleven. Hierin staan wat zitjes, de melkleiding en vacuümpomp zijn nog aanwezig evenals de drinkbakjes en de voergoot. De grobbes zijn bestraat met de echte Friese geeltjes. Buiten en toch vlakbij de stad. Geniet bij ons van ontspannen vakantiedagen die elke morgen zullen beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt met allerlei verse (en Friese) producten.

 

Graag tot spoedig ziens! Oant Sjen!

 

Kontaktdaten

Tjeerd en Manja Rinsma
Lutje Lollum 1
8801 PW Franeker
Nederland
0517391184
0610628652

[email protected]
www.bedandbreakfastlutjelollum.nl

Themen

  • Radfahren / Wandern

Locatie

  • Stad
  • Dorp
  • Natuur

Zimmers

In de romp van de boerderij ligt het gastenverblijf en heeft een eigen entree, het voormalige melkhok. In de woon/eetkamer vindt u veel informatie over de omgeving. Er zijn 3 luxe, sfeervolle en comfortabele 2 persoons gastenkamers en een 4 persoons gastenkamer. Alle kamers hebben tv, radio, draadloos internet, zithoekje en een privé badkamer met douche, wastafel en toilet. Koffie, thee en soep faciliteiten op de kamer. Het ontbijt wordt geserveerd in de woon/eetkamer. Keuken voor het maken van kleine gerechtjes, gebruik koelkast en magnetron.

Umgebung

Knooppunt 03 van het fietsroutenetwerk Fryslân "Noardwest", ligt bij ons om de hoek. Kaart beschikbaar. Het Jabikspaad, onderdeel van het pelgrimspad  Santiago de Compostela, loopt voor wandelaars door Franeker en voor fietsers zelfs door Lutje Lollum.
Verder een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

Preise

De prijzen van de kamers zijn € 80,00 per nacht. Dit is op basis van een 2-persoonskamer en inclusief uitgebreid ontbijt. Bij gebruik door 1 persoon € 55,00 per nacht inclusief uitgebreid ontbijt. 3 aaneengesloten nachten 5% korting; 4 aaneengesloten nachten of meer 10% korting  incl. uitgebreid ontbijt.
Midweek: maandag tot vrijdag (4 nachten) € 275,00  op basis van een 2-persoonskamer en inclusief uitgebreid ontbijt.
3e en 4e gast op de Familiekamer € 27,50 p.p.
Fietshuur € 7,50 per dag.

Arrangements

Winter/Voorjaar arrangement


5-daags arrangement (4 nachten) dat is genieten van het Friese landschap, cultuur snuiven in het wereldberoemde Eise Eisinga Planetarium, een dagje op de fiets met een fietstocht op maat naar de mooiste en leukste plekjes. Wat wil een mens nog meer………..

Gevarieerd 5-daags (4 nachten) met aankomst op elke willekeurige dag van de week v.a. 15.30 uur en vertrek tot 11.00 uur,  bestaande uit:
Een welkomstdrankje met wat lekkers
4 overnachtingen in één van onze luxe Gastenkamers
1 dag fietshuur met fietstocht op maat, incl. gebruik fietsknooppuntenkaart
Entree kaart Eise Eisinga Planetarium
1 keer 3-gangen diner (excl. consumpties) keuze uit de kaart in Ristorante Toscanini
1 keer 3-gangen diner (incl. 1 consumptie p.p.) in Restaurant de Grillerije (eventueel uit te breiden met een bioscoopkaartje, voor een bezoek aan een film bij Bioscoop Tivoli of Bioscoop Cinema, beiden in Leeuwarden. Kaartje is een jaar na uitgifte datum geldig. Extra kosten € 8,50 p.p.).

In het centrum van het gezellige Franeker vindt u Ristorante Toscanini en Restaurant de Grillerije. Beiden zijn ook op loop- of fietstand van onze Bed and Breakfast te bereiken (± 1800 meter).
Het tarief is € 195,00 p.p. op basis van 2 personen inclusief uitgebreid ontbijt.
Reserveren is noodzakelijk.
Toeslag 1 persoon € 60,00
Ook leuk om te geven met een cadeaubon van Bed and Breakfast Lutje Lollum.
TIP: Breng ook een bezoek aan Museum Martena, waar de geschiedenis van Franeker te zien is. Tevens zijn er wisselende tentoonstellingen.

Reservieren
Adresse auf der Karte
Fotos
Suche
Locatie


EinrichtungenThemen

Provinz
Ausgewahlte
Gastenboerderij De Ziel
Beste Pronkkamer 2016


Fam. Caumanns
Deventerdijk 5
7478 RR Diepenheim
T: 0623663463
Aan de Spijkse Waard


Kees Doorenbosch
Zuiderlingedijk 33
4161 BM Heukelum
T: 0183564505
B&B Hoogholtje


Bob Assenberg
Warffumerweg 16
9959 TG Onderdendam
T: 0646318305
De Boerenstee


Kees en Clara van Ravenhorst
De Steeg 6
3931 PM Woudenberg
T: 0332770992