Annapart

Annapart is de naam die wij hebben gegeven aan de volledig gerestaureerde boerderij, stookhoes en erf uit 1900. Bertjan en An de Herder hebben hier twee bijzondere accommodaties gemaakt, boomgaard opgeknapt, tuin en vijver aangelegd.

"Het Stookhoes” met slaapzolder voor 2 personen, knus, grappig en heel compleet ingericht, met pellet-kachel, besloten terras en buitenhaard.

"Het Heerenhuys”  vakantieappartement voor 2 personen, comfortabel en sfeervol ingericht, met o.a. woon-slaapkamer, design gashaard, inpandige ruime badkamer en aparte woon-eetkeuken.

Annapart is landelijk gelegen op een zandkop, een uitloper van de Hondsrug, in het voormalige moerasgebied rondom Coevorden. Daar waar de randstedelijke bebouwing overgaat in natuur- en landbouw gebied, vindt u Annapart.

Beide accommodaties zijn als B&B te reserveren, hebben eigen ingang, privé terras, privé sanitair en mogelijkheid tot gebruik van eigen keuken (op aanvraag). Ze zijn ook te boeken als vakantie huisje, met of zonder ontbijt. Voor tuinliefhebbers, liefhebbers van ruimte, rust en stilte, natuurfotografen: er is grote gevarieerdheid aan beplanting, een prachtige tuin met meerdere borders en terrassen, oude linde’s, natuurvijver en boomgaard, perceel omvang; totaal ca. 10.000m2, veel dieren hebben hier hun nestje..  Er is hier veel rust en ruime vergezichten. Voor wandelaars en fietsers: diverse wandel- en fietsroutes zijn vanaf deze accommodaties te starten.

Coevorden met het enige kasteel van Drenthe, Het Noorderdierenpark te Emmen, de Hunebedden, Het werelderfgoed Bargerveen, en pittoreske Drentse dorpje Dalen, zijn goed bereikbaar vanaf Annapart.

Bezoek- en beeldentuinen, stille bosgebieden en gespecialiseerde eetgelegenheden zijn er divers in deze regio. Terug bij Annapart en eenmaal neergestreken onder het rozenprieel aan de vijver, of op de schommelbank bij het water… dan wordt al het andere even minder belangrijk en kan "het echte genieten” beginnen.

Contact details

A. de Herder-Assen
Ossehaarseweg 3
7756 PL Stieltjeskanaal
Nederland
0524-525878
06-51181032

[email protected]
www.annapart.org

Rooms

Stookhoes en Heerenhuys kunnen gereserveerd worden als Bed and Breakfast voor een verblijf van tenminste twee aaneengesloten nachten.

Stookhoes en Heerenhuys kunnen gereserveerd worden als Appartement met gebruik van keuken, het is mogelijk dan het ontbijt als extra bij te boeken.

Voor meer informatie zie: www.annapart.org

Apartment

Stookhoes – Vakantiehuisje
Op de begane grond van het vakantiehuisje heeft u de beschikking over entrée, privé sanitair, woonkamer en keukentje. Benodigdheden voor koffie en of thee staan voor u klaar.
Slapen en dromen over de Drentse landerijen kun u boven op de zolderkamer onder het schuine dak. Stahoogte boven max. 1.65.
Airco, lcd-tv, dvd én draadloos internet zijn kosteloos en binnen handbereik.
Achter het stookhuis is een gezamelijk terras met mogelijkheid tot openhaard vuur. Ideaal voor een zomerse avond.
De combinatie van de twee gastenverblijven, Stookhoes en Heerenhuys, is heel geschikt voor een familie of vrienden-bijeenkomst.
Een volledig beeld van het Stookhoes krijgt u door een kijkje bij de fotoalbums. Het gebruik van het stookhoes als appartement is voor een minimale periode van 2 nachten. Bekijk onze tarieven.
 
Heerenhuys – vakantiehuis
Het Heerenhuys heeft een totaal oppervlak van ca. 80 m2 op de begane grond aan de voorkant van de woonboerderij.
Het vakantiehuis geeft u de beschikking over entrée, privé sanitair, woon-slaapkamer en keuken. Benodigdheden voor koffie en of thee staan voor u klaar.
U kunt de verblijfsaccommodatie gebruiken als appartement. U heeft een kleine eigen keuken voor de bereiding van maaltijden.
Mogelijkheid tot verduisteren kan door middel van authentieke luiken aan de buitenzijde van het Heerenhuys.
Er zijn meerdere terrassen bij de natuurvijver waar u kunt genieten van wijdse uitzichten en de hoogstamboomgaard.  Lcd-tv, dvd én draadloos internet zijn kostenloos en binnen handbereik.  De combinatie van de twee gastenverblijven, Stookhoes en Heerenhuys, is heel geschikt voor een familie of vrienden-bijeenkomst.
Een volledig beeld van het Heerenhuys krijgt u door een kijkje bij de fotoalbums. Het gebruik van het Heerenhuys als appartement is voor een minimale periode van 2 nachten. Bekijk onze tarieven.

Area

Annapart ligt op een rustige plek aan de rand van een oud landbouwgebied nabij Coevorden. De boerenerven worden afgewisseld door boomwallen, oude zand- en landweggetjes, akkers en weilanden enerzijds. Richting Coevorden is er een randstedelijk gebied, met recreatie natuur en cultuur. Duitsland is 5 minuten rijden van af Annapart.

In het natuurreservaat Bargerveen en in de Boswachterij bij Gees en Meppen zijn wandel- en fietsroutes uitgezet. Een aantal routes voert ook door de Duitse grensstreek. De oude nederzettingen Middendorp en Oostersebos zijn prachtig om te bezoeken (Europees Erfgoed). Emmen Noorder Dierenpark, Meppen (D), Lingen (D) en de vestingstad Coevorden zijn grotere plaatsen met winkels, café’s en restaurants. Ook de moeite waard zijn de dierentuin, het veenpark, de golfbaan, verschillende galeries en beeldentuinen, en een geweldige sauna.

Prices

Actuele informatie, beschikbaarheid en prijzen: www.annapart.org

Reserve
Address on the map
Images
Search
Locatie


FacilitiesThemes

Province
In the spotlight
Gastenboerderij De Ziel
Beste Pronkkamer 2016


Fam. Caumanns
Deventerdijk 5
7478 RR Diepenheim
T: 0623663463
Lutje Lollum


Tjeerd en Manja Rinsma
Lutje Lollum 1
8801 PW Franeker
T: 0517391184
Hof Olmenstein


Arianne de Voogd
Abbekindersezandweg 21
4482 PS Kloetinge
T: 0646044905
Lytshuis Zilver


Huub van der Meeren
Mounewei 1
9136 DJ Paesens-Moddergat
T: 0519589014