B&B Hoogholtje

Net buiten Onderdendam  bevinden zich achter een monumentaal bruggetje (Hoogholtje is het Gronings woord voor een hoge voetgangersbrug) twee comfortabele bed & breakfast kamers. Met een eigen opgang, luxe box-spring bedden en veel aandacht voor authentieke details vergeet u uw verblijf op Hoogholtje nooit meer. Rust uit op uw eigen terras, in de tuin of op de steiger aan de Warffumermaar waar boten met regelmaat passeren.

Een gemeenschappelijke woonkamer (via trap) biedt koffie- en theefaciliteiten, televisie, dvd speler (ook dvd’s beschikbaar) en een tafel met informatie over ons huis (rijksmonument) en vooral over de omgeving.  Wandel- en fietskaarten zijn ruim aanwezig.

Volgens het gastenboek is het ontbijt een dagelijks hoogtepunt en kunt u zowel in huis als in de tuin geserveerd krijgen.

Wij hebben gastvrijheid hoog in het vaandel en zien er naar uit u te ontvangen op Hoogholtje.

Contact details

Bob Assenberg
Warffumerweg 16
9959 TG Onderdendam
Nederland
0646318305

[email protected]
www.benbhoogholtje.nl

Themes

  • Biking / hiking

Locatie

  • Dorp
  • Water
  • Natuur

Rooms

Algemeen

De kamers kijken uit over de Warffumermaar en de tuin. Via de privétoegang bereikt u het terras aan het water. Het boxspringbed is zeer comfortabel en heeft een lengte van 210 cm en wordt naar wens tweepersoons- of als enkele bedden opgemaakt. De kamers hebben een zitje en kastruimte. U heeft de beschikking over ochtendjassen en toiletartikelen. U heeft wifi in het gehele huis.

Landkamer

In de Landkamer is in de voormalige bedstede een zithoekje gecreëerd. In de gang buiten de kamer heeft u een eigen ruime badkamer tot uw beschikking. In de gang bevindt zich ook het (gedeeld) toilet.

Zeekamer

Van de bedstede in de Zeekamer is een ruimte met douche en wastafel gemaakt. Verder biedt deze kamer hetzelfde comfort als de Landkamer.

Area

Een wandeling door het pittoreske dorp Onderdendam mag uiteraard niet ontbreken in uw verblijf. Verhoudingsgewijs heeft Onderdendam meer monumenten dan Amsterdam dus niet voor niets heeft zij het predicaat “beschermd dorpsgezicht”. U kunt uiteten op niveau in restaurant “de Molenaar” op tien minuten lopen van de bed & breakfast. In de omliggende dorpen zijn vele andere eetgelegenheden.

De natuur van het Hogeland zal u verrassen: vergezichten, bloeiende akkers, meanderende maren en volop stilte om de vogels te horen zingen. Een bezoek aan het Lauwersmeergebied is voor de liefhebber van vogels een must. Maar geniet ook van de volmaakte stilte aan de waddenzeekust waar de getijden hun werking hebben op het kweldergebied. Wadlopen is een unieke ervaring en binnen 15 autominuten bent u in Pieterburen.

In een klein half uur met de bus staat u in hartje Groningen stad waar u volop kunt winkelen en bovenal veel cultuur is te beleven.

Provincie Groningen is bekend om zijn oude kerken die vaak te bezoeken zijn. De talloze kleine dorpjes zijn veelal bijzonder mooi gerestaureerd en er is altijd wel ergens een atelier open van een kunstenaar. De Groninger borgen (kasteelboerderijen) bewaren een schat aan historisch materiaal en kennen vaak bijzondere tuinen.

Prices

Prijs per nacht per kamer                      € 95

Iedere volgende nacht                           € 75

Zondag t/m donderdag 2 nachten      € 150

Midweek 4 nachten                               € 275

Reserve
Address on the map
Images
Search
Locatie


FacilitiesThemes

Province
In the spotlight
De Oliemolen; Rijksmonument uit 1502
Beste Pronkkamer 2015


Corriene en Paul Reesink
Oliemolenstraat 32
6416 CB Heerlen
T: 0455712949
Zathe De Spieker


Marleen en Rob van der Meer
Aenkommewei 4
8735 HH Itens
T: 0515333820
Rijsterbosch


Maja Ganzevles en Michel Lunenberg
Marderleane 2
8572 WG Rijs
T: 0514855100
De Thuiskamer


Fraukje Bruggink
Hoofdstraat 31
9001 AP Grou
T: 0622608247