Landgoed Klein Giethmen

Op een landgoed van ca. 15 ha ligt het charmante rietgedekte landhuis van de familie van Voorst tot Voorst. Op een erf van ca 1 hectare groot ligt een huis en een grote veldschuur aan de rand van het bos en weilanden. Het gastenverblijf bestaat uit een aangebouwd appartement (1997) voorzien van luiken in de kleuren van het familiewapen. Op het landgoed zijn paarden, honden, kippen, kalkoenen en poezen te vinden. Gasten met paarden kunnen gebruik maken van de manegebak en stalling. Ook bestaat de mogelijkheid om paarden achter het huis te weiden. De wei is vanuit de gastenkamer zichtbaar. Gastvrouw Virginie, serveert hier 's ochtends een uitgebreid ontbijt met (meestal) eigen kippeneitjes en fruit van het seizoen uit eigen tuin.
De steeds zeldzamer wordende Grutto, de Wulp, Scholekster en Kievit zijn vooral in het voorjaar volop aanwezig. Met een beetje geluk laten reeën en hazen zich 's ochtends en 's avonds zien. De Buizerd, Havik en Sperwer worden door veel verschillende zangvogeltjes angstvallig in de gaten gehouden. Ook de Kerkuil broedt hier regelmatig.
Er zijn fietsen en kano's aanwezig (op een paar kilometer van het landgoed ligt namenlijk de Vecht en Regge).
In overleg kan een maaltijd in het appartement geserveerd worden.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om je te laten rondrijden in een oldtimer!

Contact details

V. van Voorst tot Voorst-Los
Deventerweg 2
7734 PK Vilsteren
Nederland
0529458449
0647464320

[email protected]
www.kleingiethmen.nl

Facilities

  • Pets considered

Themes

  • Biking / hiking
  • Horse riding

Locatie

  • Dorp
  • Bos en hei
  • Natuur

Rooms

Het appartement met vloerverwarming en eigen ingang bestaat uit een ontbijtkamer met keukenblokje; een zit/slaapkamer met 2 éénpersoons bedden, voornamelijk antieke meubels, een slaapbank, tv en er liggen verschillende soorten tijdschriften en boeken. Via openslaande tuindeuren komt u uit op een terras, geflankeerd door 2 beukenbomen, met uitzicht op de paardenwei maken het geheel compleet. De badkamer heeft een ligbad/douche en WC die voorzien zijn van handgrepen. Het verblijf is zonder drempels en is rolstoelvriendelijk.

En verder....
Gebruik van aanwezige fietsen en kano's voor op de (op een paar kilometer afstand gelegen) Vecht en Regge is bespreekbaar. Gasten met paarden kunnen in de zomer gebruik maken van de manegebak en stalling. Ook bestaat de mogelijkheid om paarden achter het huis te weiden.

Area

Het landgoed ligt in het buitengebied van Vilsteren. Het gebied grenst aan andere landgoederen en is uitermate geschikt voor wandel- paardrij-, en fietstochten. Na een wandeling van ca 20 minuten door het bos, komt men bij de Vilsterse hei, vooral in augustus als de hei in bloei staat is het daar prachtig! Na een fietstocht van een half uur, bereikt men de voet van de Lemelerberg, van waaruit naar boven gewandeld kan worden. Bij mooi weer ontvouwt zich een schitterend panorama en is Zwolle -op 25 km afstand- aan de ene kant en Duitsland aan de andere kant te zien. Vilsteren, het enige dorp in Nederland dat tot een landgoed behoort en beschermd dorpsgezicht is, is de moeite van het bezoeken waard. In 10 minuten bent u met de auto in Ommen, een stadje aan de Vecht met meer dan 700 jaar stadsrechten.

Prices

Prijs voor 2 personen à  € 90,00 per nacht.
Prijs voor 1 persoon à  € 65,00 per nacht.
Eén persoon extra op de slaapbank bedraagt  € 30,00 per nacht.

Tarieven zijn allen inclusief uitgebreid ontbijt.

Reserve
Address on the map
Images
Search
Locatie


Facilities
Themes


Province
In the spotlight
De Luthiers
Beste Pronkkamer 2017


Lucienne van der Lans
Voorstraat 13
3311 EM Dordrecht
T: 0786313390
Hoeve de Plei


Saskia van Houtem-Peerboom
Overgeul 1
6281 BG Mechelen
T: 043-4551294
In de “Oude Praktijk”


Gita Straver
Nassaukade 11b
2871 AR Schoonhoven
T: 0182320410
Het Schaapje


Irene Thiele en Gerrit Hendriksen
Oude Maat 12
7136 JL Zieuwent
T: 0544487297