Landgoed Wilgenheerd

Sinds kort zijn wij eigenaar van "Wilgenheerd", bestaande uit een boerderij, met daarin twee luxueuze gastenkamers, het erf en het kampeerterrein. Samen met het omliggende bos van Staatsbosbeheer heeft Wilgenheerd de landgoedstatus gekregen. Landgoed Wilgenheerd ligt op een prachtige plek aan de Hoornse vaart vlakbij Wehe- den Hoorn en doet zijn naam eer aan, het terrein is beplant met vele imposante oude wilgen, die vroeger dienstdeden als windsingel rondom het voormalige fruitbedrijf. De boerderij wordt aan de noord - en de zuidzijde omsloten door bosbeplanting van Staatsbosbeheer, de oostzijde ligt aan het water en heeft evenals de westzijde een fraai en weids uitzicht over het Groninger land. De gasten van Wilgenheerd wanen zich door de bijzondere sfeer die de aanleg van erf en tuin oproept af en toe even in Frankrijk.

Contact details

Familie Sijpkens
Havenstraat 3
9964 AN Wehe- den Hoorn
Nederland
0595-401943

[email protected]
www.wilgenheerd.nl

Themes

  • Biking / hiking

Rooms

Onze twee gastenkamers zijn modern en zeer comfortabel ingericht en garanderen u een aangenaam verblijf. Beide kamers liggen op de begane grond en hebben openslaande deuren naar een eigen terras. Een van de kamers heeft een badkamer met wastafel, toilet, douche en een bad. De andere kamer is iets ruimer en beschikt over een badkamer met toilet, wastafel en douche, geen bad. Wel staat er in deze kamer een langer bed (2.10 meter).

Area

Wilgenheerd is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Noordwest Groningen, van oudsher een vooruitstrevend landbouwgebied. Momenteel vindt u er vooral moderne akkerbouwbedrijven waar de pootaardappel een belangrijk gewas is naast graan, suikerbieten en uien. Tegenwoordig geven ook tulpenvelden het gebied in het voorjaar kleur. Naast akkerbouw vindt u tevens grote melkveebedrijven in Noordwest Groningen. De kleine authentieke dorpen zijn hoog en droog gebouwd op wierden, en liggen met hun oude kerken en molens als parels verspreid in het ruime en open landschap. Het schitterende Nationaal Park Lauwersmeer is op 20 km afstand, evenals de gezellige stad Groningen, waar u beslist een bezoekje aan het Groninger Museum moet brengen en een wandeling door de binnenstad moet maken. Ook een uitstapje naar het oude friese stadje Dokkum is meer dan de moeite waard. Vanuit Lauwersoog vertrekt de veerboot naar het mooie, autovrije waddeneiland Schiermonnikoog.
Uniek is natuurlijk het waddengebied, de rand van Noord Groningen! Een bezoek aan de zeedijk, de robuste scheiding tussen zoet en zout, tussen landbouwgronden en het wad met zijn kweldergronden, mag dan ook niet ontbreken bij uw bezoek aan deze streek. Het lauwersmeer en de kwelders zijn een eldorado voor de vogelliefhebber. Pieterburen, het waddendorp bij uitstek nodigt uit tot een bezoek aan het wad en aan de zeehondencreche.
Noord West Groningen heeft de toerist veel te bieden, zowel wat betreft de natuur, cultuur (denk aan de borg Verhildersum) als vermaak en ook culinair valt er veel te genieten. U kunt het gebied natuurlijk met de auto verkennen, maar de vele mooie fietspaden maken een tocht over het Groninger land ook tot een waar genoegen. En zelfs met de boot kunt u vele dorpen bereiken via de vele Maren die het landschap doorsnijden.

Prices

De prijs voor een tweepersoons kamer is € 95,00 voor de eerste nacht inclusief ontbijt.  Voor de tweede en daar opvolgende nachten bedraagt de prijs € 75,00 per kamer.

Reserve
Address on the map
Images
Search
Locatie


FacilitiesThemes

Province
In the spotlight
De Oliemolen; Rijksmonument uit 1502
Beste Pronkkamer 2015


Corriene en Paul Reesink
Oliemolenstraat 32
6416 CB Heerlen
T: 0455712949
Groot Overhorst


Wim en Adrie Veldhuizen
Overhorsterweg 32
3781 ND Voorthuizen
T: 0615148116
Het Schoolhuis


Alice Dijkstra
Marrumerweg 4
9172 PP Ferwerd
T: 0518411129
Lutje Lollum


Tjeerd en Manja Rinsma
Lutje Lollum 1
8801 PW Franeker
T: 0517391184