Landgoedhoeve Vosbergen

Gastvrijheid op een unieke locatie
Op het landgoed Vosbergen ligt, even buiten de gracht van het kasteel, deze prachtige Saksische boerderij uit 1715. Net even buiten het dorp Heerde, tussen de Noord-Veluwe en de IJsselvallei. De hoeve is een Rijksmonument en met zorg gerestaureerd. Het gehele voorhuis is voor de gasten. Het bestaat uit twee authentieke, comfortabele gastenverblijven met een stijlvolle middenkamer die dienst doet als gemeenschappelijke ruimte. In de bostuin met haar oude eiken en verschillende zitplekjes is het goed toeven. De nabije omgeving biedt een goed aanbod van aantrekkelijke restaurants, u kunt zelfs worden opgehaald en weer worden teruggebracht! Ook zijn er verschillende mogelijkheden om ter plekke te genieten van een goed diner.

Contact details

Titia Botman
Vosbergerweg 34
8181 JJ Heerde
Nederland
0578617779

[email protected]
www.landgoedhoevevosbergen.nl

Facilities

  • Pets considered

Themes

  • Biking / hiking

Rooms

De twee gastenverblijven hebben allebei een eigen ingang en een luxueuze badkamer. Beiden hebben een extra leefruimte met heerlijke fauteuils. Authentieke vloeren, gebinten en muren van leemstuc...

Faciliteiten

Onze hoeve is rookvrij

Area

Wandelen en fietsen
Landgoed Vosbergen is een perfecte basis voor wandel-en fietstochten. Ten westen ligt de Noord-Veluwe met de Renderklippen, de Dellen, landgoed Petrea en het Zwolse bos. Uitgestrekte bossen met heidevelden en een keur aan wandel-en fietsroutes. Richting het oosten fiets je zo de Ysselvallei in: een decor met eeuwenoude dijken, weteringen, weilanden met grazende koeien en statige boerenhoeven. Aan het einde van de oprijlaan begint de landelijke fietsroute (knooppunt 91) en de eerste wandeling op het landgoed zelf is een aanrader!

Cultuur
De voormalige Hanzesteden Zwolle, Hattem, Deventer, Kampen en Zutphen zijn goed bereikbaar, allen binnen het uur. Deze steden hebben een rijke historische binnenstad wat een bezoek echt de moeite waard maakt. Hattem ligt 10 kilometer verderop en heeft verschillende musea zoals het Anton Pieckmuseum, het Voermanmuseum en het Bakkerijmuseum. Dit laatste museum is erg leuk voor kinderen! Het museum De Fundatie in Zwolle is uiteraard een aanrader. Kasteel het Nijenhuis, gelegen tussen Heinoo en Wijhe, is een dépendance van de Fundatie met een vaste collectie, regelmatig wisselende tentoonstellingen en een prachtige beeldentuin. Bereikbaar via een mooie tocht per auto of fiets door de IJsselvallei.

Wellness
De Veluwse bron ligt tussen Apeldoorn en Zwolle, tien minuten met de auto vanaf landgoedhoeve Vosbergen. Opwarmen en opladen in alle seizoenen gaat prima bij de Veluwse bron. Een dagje ontspannen genieten van de warme wellnessfaciliteiten en heerlijke rust ervaren in de natuur. Bij de Veluwse bron heeft u daarbij keuze uit vele faciliteiten om volop van te genieten. Naast het saunadorp buiten en de prachtige grote tuin aan het heldere meer, vindt u ook binnen een veelzijdig aanbod aan sauna's, baden, douches, rustruimtes en restaurants. U kunt zich dan ook bij ieder weertype met gemak een hele dag vermaken bij dit wellnessresort!

Prices

Prijzen per gastenverblijf op basis van twee personen inclusief ontbijt:
€ 125,- per nacht, per kamer, derde nacht € 100,- per kamer
€ 400,- midweek (ma-vr, 4 overnachtingen)

Prijzen per gastenverblijf op basis van één persoon inclusief ontbijt:
€ 100,- per nacht, derde nacht € 80,- per kamer
€ 300,- midweek (ma-vr, vier overnachtingen)

Kinderen
> Kinderen tot 12 jaar overnachten gratis in de bedstede of in ons campingreisbedje.
Ontbijt: € 15,- per kind

Voor weekenden en vakanties geldt een minimum verblijf van twee nachten.

Prijzen zijn incl. btw en toeristenbelasting.

Huur fietsen: € 7,50 per dag

Inchecken vanaf 15.00 uur, op verzoek eerder. Uitchecken kan tot 12.00 uur.

Arrangements

Culinair arrangement


Twee overnachtingen incl. ontbijt.
Diner in het Diekhuus, www.diekhuus.nl, gekozen tot beste groenterestaurant 2014.
Fietsen gratis ter beschikking.

€ 175,- pp. op basis van twee personen.
(Haal-en brengservice € 35,- extra).

Reserve
Address on the map
Images
Search
Locatie


FacilitiesThemes

Province
In the spotlight
De Luthiers
Beste Pronkkamer 2017


Lucienne van der Lans
Voorstraat 13
3311 EM Dordrecht
T: 0786313390
Veerkant en Vruistuk


Sander Zeldenrijk
Kanaal Westzijde 2A
7937 TL Tiendeveen
T: 0528331620
Bij Dokkum


Jilles en Aaltje Dijkstra
Miedwei 2
9138 TG Niawier/Metslawier
T: 0519346618
De Boerenstee


Kees en Clara van Ravenhorst
De Steeg 6
3931 PM Woudenberg
T: 0332770992