Lutje Lollum

Onze monumentale Friese kop-hals-rompboerderij uit 1860 is gelegen in het buurtschap Lutje Lollum, net buiten Franeker, één van de Friese Elf Steden met het beroemde Eise Eisinga Planetarium. Franeker is zeker de moeite waard maar vormt ook een prima uitgangspunt voor het maken van fietstochten, het bezoeken van de Friese Elf Steden en niet te vergeten de Waddeneilanden. De Gastenkamers zijn in de voormalige stallen en in het "Lyts Bûthús" (Koeienstal voor jong vee) gelegen. Allen op de begane grond, gelijkvloers en rookvrij. De twee kleine stallen zijn in originele staat gebleven. Hierin staan wat zitjes, de melkleiding en vacuümpomp zijn nog aanwezig evenals de drinkbakjes en de voergoot. De grobbes zijn bestraat met de echte Friese geeltjes. Buiten en toch vlakbij de stad. Geniet bij ons van ontspannen vakantiedagen die elke morgen zullen beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt met allerlei verse (en Friese) producten.

 

Graag tot spoedig ziens! Oant Sjen!

 

Contact details

Tjeerd en Manja Rinsma
Lutje Lollum 1
8801 PW Franeker
Nederland
0517391184
0610628652

[email protected]
www.bedandbreakfastlutjelollum.nl

Themes

  • Biking / hiking

Locatie

  • Stad
  • Dorp
  • Natuur

Rooms

In de romp van de boerderij ligt het gastenverblijf en heeft een eigen entree, het voormalige melkhok. In de woon/eetkamer vindt u veel informatie over de omgeving. Er zijn 3 luxe, sfeervolle en comfortabele 2 persoons gastenkamers en een 4 persoons gastenkamer. Alle kamers hebben tv, radio, draadloos internet, zithoekje en een privé badkamer met douche, wastafel en toilet. Koffie, thee en soep faciliteiten op de kamer. Het ontbijt wordt geserveerd in de woon/eetkamer. Keuken voor het maken van kleine gerechtjes, gebruik koelkast en magnetron.

Area

Knooppunt 03 van het fietsroutenetwerk Fryslân "Noardwest", ligt bij ons om de hoek. Kaart beschikbaar. Het Jabikspaad, onderdeel van het pelgrimspad  Santiago de Compostela, loopt voor wandelaars door Franeker en voor fietsers zelfs door Lutje Lollum.
Verder een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

Prices

De prijzen van de kamers zijn € 80,00 per nacht. Dit is op basis van een 2-persoonskamer en inclusief uitgebreid ontbijt. Bij gebruik door 1 persoon € 55,00 per nacht inclusief uitgebreid ontbijt. 3 aaneengesloten nachten 5% korting; 4 aaneengesloten nachten of meer 10% korting  incl. uitgebreid ontbijt.
Midweek: maandag tot vrijdag (4 nachten) € 275,00  op basis van een 2-persoonskamer en inclusief uitgebreid ontbijt.
3e en 4e gast op de Familiekamer € 27,50 p.p.
Fietshuur € 7,50 per dag.

Arrangements

Winter/Voorjaar arrangement


5-daags arrangement (4 nachten) dat is genieten van het Friese landschap, cultuur snuiven in het wereldberoemde Eise Eisinga Planetarium, een dagje op de fiets met een fietstocht op maat naar de mooiste en leukste plekjes. Wat wil een mens nog meer………..

Gevarieerd 5-daags (4 nachten) met aankomst op elke willekeurige dag van de week v.a. 15.30 uur en vertrek tot 11.00 uur,  bestaande uit:
Een welkomstdrankje met wat lekkers
4 overnachtingen in één van onze luxe Gastenkamers
1 dag fietshuur met fietstocht op maat, incl. gebruik fietsknooppuntenkaart
Entree kaart Eise Eisinga Planetarium
1 keer 3-gangen diner (excl. consumpties) keuze uit de kaart in Ristorante Toscanini
1 keer 3-gangen diner (incl. 1 consumptie p.p.) in Restaurant de Grillerije (eventueel uit te breiden met een bioscoopkaartje, voor een bezoek aan een film bij Bioscoop Tivoli of Bioscoop Cinema, beiden in Leeuwarden. Kaartje is een jaar na uitgifte datum geldig. Extra kosten € 8,50 p.p.).

In het centrum van het gezellige Franeker vindt u Ristorante Toscanini en Restaurant de Grillerije. Beiden zijn ook op loop- of fietstand van onze Bed and Breakfast te bereiken (± 1800 meter).
Het tarief is € 195,00 p.p. op basis van 2 personen inclusief uitgebreid ontbijt.
Reserveren is noodzakelijk.
Toeslag 1 persoon € 60,00
Ook leuk om te geven met een cadeaubon van Bed and Breakfast Lutje Lollum.
TIP: Breng ook een bezoek aan Museum Martena, waar de geschiedenis van Franeker te zien is. Tevens zijn er wisselende tentoonstellingen.

Reserve
Address on the map
Images
Search
Locatie


FacilitiesThemes

Province
In the spotlight
De Oliemolen; Rijksmonument uit 1502
Beste Pronkkamer 2015


Corriene en Paul Reesink
Oliemolenstraat 32
6416 CB Heerlen
T: 0455712949
Landgoed Wilgenheerd


Familie Sijpkens
Havenstraat 3
9964 AN Wehe- den Hoorn
T: 0595-401943
De Appelgaard


Eveline van den Bogaard
Beusichemsedijk 12
4101 NV Culemborg
T: 0345534094
Huize 't Hekkert


Mevr. H.J.G. Duivenvoorden
Domineesteeg 2
7213 LP Gorssel
T: 0575492369