Landgoed Nederhoven

Het Landgoed

De gebouwen binnen de gracht beslaan een oppervlakte van ± 50 x 30 meter. Het Huis dateert van 1614, volgens de muurankers en de boerderij, stallen en schuur van +/- 1750. Aan de boerderij grenzen weien en naast het Huis ligt een akker van 1,8 ha. Vanaf de Nieuwstraat/Dorpstraat leidt een 80 m. lange lindenlaan naar het Huis en de boerderij. Het landgoed is opengesteld en de (eiken)lanen opgenomen in de knooppuntenroute. Het Fietserpad komt “bijna langs”. In de Kern Nederhoven zijn lanen en ± 1½ ha bos beplant met ongeveer 200 jaar oude lindebomen, eiken en beuken. En een nieuwe aanplant met essen en struiken, roos, sleedoorn, inlandse kers, hazelaar. De Kern is omsloten door eikenbomen en een houtsingel. Bij de gracht en de Sleybeek, die door het landgoed loopt, wonen eenden en soms flitst er een ijsvogeltje voorbij. In het bosje woont een buizerd, de groene en bonte specht, een steenuiltje. Veel vogels nestelen in de tuin bij het Huis, die een paar jaar geleden is gerenoveerd. De perenboom van respectabele leeftijd draagt nog steeds "naamloze" stoofpeertjes. Een es en een ginkgo torenen boven het huis uit!

Het NSW-landgoed van 9 ha is opengesteld voor wandelaars en fietsers. Het zijn de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor logeergasten en geïnteresseerden, die hoog in het vaandel staan.

Contactgegevens

De heer en mevrouw van Basten Batenburg-Dahmen
Nieuwstraat 65
6099 AA Beegden
Nederland
0475573164
0655394382

[email protected]
www.landgoednederhoven.nl

Faciliteiten

  • Kindvriendelijk
  • Huisdieren in overleg

Thema's

  • Fietsen / wandelen

Locatie

  • Dorp
  • Bos en hei
  • Natuur

Kamers

In de verbouwde paardenstallen, het Koetshuis, kunnen +/- 8 personen logeren. Op de begane grond is een zitkamer met houtkachel, keuken, eethoek, een douche en toilet en een terrasje aan de gracht, op het zuiden, met schaduw van 200 jaar oude eiken. Op de begane grond staat een “King Size” bedbank. Openslaande deuren komen uit op het terrasje aan de gracht. Op de verdieping is een tweepersoonskamer met wastafel. Via een tweede trap zijn  een vide, met een tweepersoons bedbank en een kamer met vier eenpersoons bedden (en een wastafel) bereikbaar.

Het koetshuis is centraal verwarmd. (Haard)hout is te koop. Kinderen en huisdieren zijn welkom (in overleg). Er is gratis Wifi. En een kast met boeken, puzzels en spelletjes.

Omgeving

Op het landgoedje kunt u de rustige sfeer van de landelijk omgeving proeven en van daaruit fiets- en wandeltochten maken, zwemmen en watersporten in de naaste en wijdere omgeving. Waterrecreatie is mogelijk langs de Maasplassen, Heelderpeel en “Fun Beach” (kinderen). De -Maasgouw- knooppuntenwandelroute loopt over het landgoed, streek-/LAW-routes op korte afstand evenals de knooppuntenfietsroute en LAF’s.

Maneges liggen op een afstand van 3 tot 25 km. Golfterreinen in Weert en Herkenbosch.

Waard om te bezoeken zijn stadjes en steden als Roermond, Thorn, Maaseik, Stevensweert, Maastricht voor stadswandelingen, musea, (Limburgs museum Venlo met kinderen!) galeries.

In de naaste omgeving zijn er bijzondere restaurant(jes) alsook eenvoudiger eetgelegenheden.

Prijzen

€ 42,50 per persoon voor één overnachting.
€ 80,- per persoon voor twee overnachtigingen.
Kinderen van 4 tot en met 10 jaar half geld. Hondjes € 5,- per dag.
€ 40,- voor de 3e en volgende logeergast voor één overnachting en
€ 75,- voor twee overnachtingen.
Inbegrepen zijn ontbijt, linnengoed, schoonmaakkosten en belasting.
 
Midweek tot 8 personen € 695,- (3 overnachtingen, zonder ontbijt)
Weekeinde tot 8 personen € 495,- (2 overnachtingen,zonder ontbijt)
Lang weekeinde tot 8 personen € 715.- (3 overnachtingen, zonder ontbijt)
Ontbijt: € 7,- per persoon.

Reserveren
Adres op de kaart
Foto's
Zoeken
Locatie


FaciliteitenThema's

Provincie
Uitgelicht
De Oliemolen; Rijksmonument uit 1502
Beste Pronkkamer 2015


Corriene en Paul Reesink
Oliemolenstraat 32
6416 CB Heerlen
T: 0455712949
B&B Hoeve Nijssen


Miranda Nijssen
Dijkstraat 64
5721 AR Asten
T: 0493670300
Veerkant en Vruistuk


Sander Zeldenrijk
Kanaal Westzijde 2A
7937 TL Tiendeveen
T: 0528331620
Veerhoeve


Els Heuts
Provinciale weg 6
4525 LD Retranchement
T: 0117462207