Panamera

De naam van onze B&B komt van het nieuwe aardappelras Panamera dat door de familie Van der Werff is gekweekt. Vanaf 1961 worden op ons bedrijf nieuwe aardappelrassen gekweekt. Het Bildt is in 1500 ingepolderd, eerst is de Oudebildtdijk aangelegd en 100 jaar later de Nieuwebildtdijk, dat is waar onze boerderij staat. Er zijn nog verscheidene oude ornamenten die herinneren aan de tijd van vroeger. In 2012 en 2013 hebben wij de boerderij volledig verbouwd. Er is een hele nieuwe schuur in oude stijl opgetrokken. Het huis heeft een volledige renovatie ondergaan.

Contactgegevens

Gelske van der Werff
Nieuwebildtdijk 227
9076 PM St. Annaparochie
Nederland
0518-421303

[email protected]
www.benbpanamera.nl

Thema's

  • Fietsen / wandelen

Kamers

De zitkamer
De deuren van de oude bedsteden zijn nog aanwezig maar de bedsteden zelf worden niet meer als zodanig gebruikt. De zitkamer waar tevens het ontbijt wordt geserveerd, is geheel in oude stijl ingericht. Er is een koelkastje en u kunt zelf koffie en thee zetten. Wifi is aanwezig en u kunt heerlijk bij de open haard naar de tv kijken. Door de openslaande deuren kunt u genieten van het weidse uitzicht over de landerijen. Regelmatig lopen er reeën, hazen en fazanten.

Slaapkamers
De 3 slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Op verzoek kunt u van meerdere slaapkamers gebruik maken. In principe wordt er voor u alleen gereserveerd tenzij u met vrienden of familie van onze B&B gebruik wilt maken. Informeer in dat geval naar de mogelijkheden. In iedere kamer is een wastafel aanwezig en boven is ook een toilet. De badkamer bevindt zich op de begane grond.

Omgeving

Onze boerderij ligt een kleine kilometer achter de zeedijk. Onze omgeving leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen. Op twee kilometer vindt u de buurtschap Zwarte Haan. Bij helder weer ziet u het eiland Ameland liggen. Het is een populaire plek voor vogelaars en fotografen. De dijk waarop de buurtschap is ontstaan is aangelegd in 1715. In de volksmond wordt het Swarte Hean genoemd. Volgens verschillende bronnen is de naam Zwarte Haan ontstaan uit de oorspronkelijke Friese benaming 'Swarte hoarne' of 'harne'. Dit betekent 'Zwarte hoek'. De benaming "Zwarte" komt voort uit het donkere slib dat hier ooit aangetroffen werd. Later is 'hoarne' verbasterd tot 'hoanne' wat Fries is voor 'haan'. De nabijgelegen boerderij, nu restaurant, heet nog steeds de 'Zwarte Haan'.

Met de auto zijn karakteristieke steden zoals Franeker, Harlingen, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, etcetera goed te bereiken.

Eetgelegenheden

Prijzen

€ 95,00 per nacht, per kamer inclusief ontbijt.

€ 85,00 per nacht, per kamer inclusief ontbijt indien u met vier personen komt.

Reserveren
Adres op de kaart
Foto's
Zoeken
Locatie


FaciliteitenThema's


Provincie
Uitgelicht
De Luthiers
Beste Pronkkamer 2017


Lucienne van der Lans
Voorstraat 13
3311 EM Dordrecht
T: 0786313390
Huize 't Hekkert


Mevr. H.J.G. Duivenvoorden
Domineesteeg 2
7213 LP Gorssel
T: 0575492369
De Hooge Hoeve


Familie Hoogendoorn-Maijers
Julianalaan 15
5161 BA Sprang-Capelle
T: 0416273413
De Paasloërhof


Louky Bos
Binnenweg 33
8378 JJ Paasloo
T: 0561475754