De Hooge Hoeve

B&B de Hooge Hoeve is gehuisvest in een herenboerderij, waarvan het statige voorhuis uit 1884 dateert. Het achtergedeelte van de boerderij is vóór 1800 gebouwd. Het gehele complex, bestaande uit een T-boerderij, vrijstaande schuur en  bakhuis  is  sinds 2002 een rijksmonument. Voor onze gasten zijn twee sfeervolle slaapkamers, elk voor 2 personen, en een eet- zitkamer beschikbaar in het karakteristieke voorhuis. Aan de linkerzijde van de woonboerderij bevindt zich een uitgebouwd deel, waarin een appartement gerealiseerd is: het gastenverblijf.

Vóór en links van het bakhuis is een grote tuin met o.a. rozenperk, prieeltje en fruitbomen. Op verschillende plaatsen zijn er terrasjes met fraai uitzicht aanwezig.  Achter het bakhuis is de parkeerplaats, gras- en speelveld. Wij heten u van harte welkom om bij ons te genieten van het Bourgondische, Brabantse platteland!  U wordt op deze mooie locatie gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee.

Kijk voor meer informatie op onze website.

Kontaktdaten

Familie Hoogendoorn-Maijers
Julianalaan 15
5161 BA Sprang-Capelle
Nederland
0416273413
0620745176

info@hoogehoeve.nl
www.hoogehoeve.nl

Themen

  • Radfahren / Wandern

Locatie

  • Dorp
  • Water
  • Natuur

Zimmers

Onze 2 kamers bevinden zich in het hoofdgebouw aan de voorkant op de eerste etage. Het oorspronkelijke karakter van de kamers is zoveel mogelijk intact gelaten.

Kamer 1 beschikt over twee bedden (lits-jumeaux) en een ruime wastafel.

Kamer 2 beschikt over een tweepersoons bed en o.a. een secretaire. De badkamer met zitbad, douche, wastafel en toilet is voor kamer 2 bereikbaar via een eigen deur, gasten in kamer 1 kunnen deze badkamer betreden vanuit de overloop. Omdat wij privacy uitermate belangrijk vinden, worden deze beide slaapkamers alleen samen verhuurd als de gasten huisgenoten zijn. Koffie- en theefaciliteiten, TV en WiFi zijn beschikbaar. Het ontbijt wordt geserveerd in een authentieke kamer (zie foto) op de begane grond. Deze eetkamer is ook voor gasten beschikbaar als zitkamer. Hier vindt u allerlei informatie over de omgeving.
 

 

Wohnung

In 2001 is in de boerderij een deel van de stal omgebouwd tot een comfortabel appartement, met eigen ingang en terras (zie foto). Het appartement beschikt over een slaapkamer met twee eenpersoons bedden derde bed mogelijk, een wastafel, een zitkamer met keukenunit, een toilet en een ruime badkamer met douche en nog een wastafel. Doordat het appartement zich bevindt op de begane grond is het goed bereikbaar voor hen die moeilijk ter been zijn of 2 volwassenen met 1 of 2 (kleine) kinderen.

 

Umgebung

De Hooge Hoeve is ideaal en ook landelijk gelegen middenin Sprang-Capelle, oorspronkelijk een langgerekt dorp met een karakteristieke lintbebouwing. De meeste panden aan "het lint" staan schuin aan de weg. Sprang-Capelle hoort sinds 1997 met Waspik tot de gemeente Waalwijk. Het karakter van Sprang-Capelle is kleurrijk. Het beeld van zijn buitengebied wordt bepaald door deels beschermde natuurgebieden (water- en weidevogels) en polder- en heggenlandschap. Dit buitengebied is zeer fotogeniek. Zwemmers komen volop aan hun trekken in het verwarmde openluchtzwembad Zidewinde, vlakbij onze boerderij.

Tussen de bedrijvigheid in het dorp staan enkele monumentale boerderijen. In de naaste omgeving zijn verschillende restaurants, winkels en kerken aanwezig. De monumentale N.H.-kerk van Sprang met imposante toren en bijzondere muurschilderingen stamt uit de 15e eeuw. De fraaie achthoekige kerk in Capelle is gebouwd in 1750.

Het Nationaal Park de Loonse- en Drunense duinen met zijn heide, bossen, vennen en unieke zandverstuivingen is zeer indrukwekkend. Wilt u een fietstocht of wandeling maken, dan kunt u hier met volle teugen genieten. Verschillende fietsroutes zijn bij ons beschikbaar. In Kaatsheuvel is het bekende familiepark de Efteling te bezoeken.

Preise

De tarieven voor de 2 kamers bedragen:
Voor 1 persoon € 40,00 per nacht.
Voor 2 personen € 65,00 per nacht.

De tarieven voor het gastenverblijf (het appartement op de begane grond) bedragen:
Voor 1 persoon € 55,00 per nacht.
Voor 2 personen € 85,00 per nacht.

Prijzen zijn inclusief uitgebreid ontbijt en exclusief verblijfsbelasting.

50% korting voor maximaal 2 kinderen t/m 12 jaar bij 2 volwassenen.

10% korting bij verblijf van 3 of meer aaneengesloten overnachtingen.

Reservieren
Adresse auf der Karte
Fotos
Suche
Locatie


Einrichtungen
Themen


Provinz
Ausgewahlte
De Luthiers
Beste Pronkkamer 2017


Lucienne van der Lans
Voorstraat 13
3311 EM Dordrecht
T: 0786313390
B&B Rechthuis van Zouteveen


Marja Koster
Vlaardingsekade 57
2636 BD Schipluiden
T: 06-25402201
De Appelgaard


Eveline van den Bogaard
Beusichemsedijk 12
4101 NV Culemborg
T: 0345534094
De Droomhoeve


Debora en Marcèl Vugts
Harderwijkerweg 37
8071 EM Nunspeet
T: 0341251601