Finisterre

Groningen, een stil avontuur!! Dat geldt zeker voor Pronkkamer Finisterre in Saaxumhuizen. Géén verkeerslawaai, donkere nachten, waarbij de sterrenhemel te zien is, de vogels fluiten en de kikkers kwaken. Wij, Ernst en Marijke Kuitert, doen er alles aan om u als gast een onvergetelijke ervaring te geven in dit kleine paradijs. In dit 25 huizen tellende dorpje in het Noordoosten van Groningen, het Hoogeland, logeert u in de oude bakkerij in de "Pronkkamer" (de mooie kamer)op de begane grond of in de "Opkamer" waarbij de hele eerste verdieping tot uw beschikking staat. Beide kamers zijn o.a. voorzien van een zitje en eethoek en een royale badkamer en hebben een weids uitzicht over het Groninger Hogeland.

Het ligt op 7 km afstand van werelderfgoed De Waddenzee.  In de speciaal voor gasten aangelegde tuin van waar u uitkijkt over het weidse Groninger land, kunt u op uw terras, onder de appelboom of aan de rand van de vijver, lekker  zitten om de dagelijkse beslommeringen te vergeten. Een vorstelijk ontbijt met eigen en streekproducten wordt bij mooi weer in de tuin geserveerd. In  de omgeving kunt U heerlijk wandelen, fietsen (probeer eens een electrische fiets, geen last meer van de wind!!), kanoën etc.

Op uw kamer is zeer veel informatie over wat er zoal te doen is aanwezig. Er zijn in de nabijheid gezellige restaurants en de omgeving leent zich voor mooie tochten naar de Wadden, Nationaal Park het Lauwersmeer, de Groninger Borgen, de Zeehondencrêche in Pieterburen, start van het Pieterpad, etc. Het 13e eeuwse Gronings kerkje heeft een Van Oeckelenorgel (voor de geoefende orgelspeler te bespelen!). Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht. Dit B&B leent zich ook bij uitstek om er met z'n vieren te logeren. 's Avonds kunt u in de voormalige "winkel" gezellig samenzijn.

Controleert u a.u.b. de beschikbaarheid van de kamers op de eigen website www.finisterre.nl onder het kopje “contact”.

Contactgegevens

Marijke Kuitert - van Lievenoogen
Dorpsstraat 4
9957 ND Saaxumhuizen
Nederland
0653718846

[email protected]
www.finisterre.nl
Facebook

Social media

Facebook Twitter

Faciliteiten

  • Huisdieren in overleg

Thema's

  • Fietsen / wandelen

Locatie

  • Dorp
  • Natuur

Kamers

In het sfeervolle gastenverblijf op de begane grond, de Pronkkamer, de mooie kamer, is een zithoekje, eethoek, en een sfeerhaardje. Er zijn twee extra lange eenpersoons bedden (2.10 m), een luxe badkamer met veel linnengoed en badjassen horen er natuurlijk bij. De bedden kunnen afzonderlijk gedekt worden of als één groot lits-jumeaux. De kamer is ingericht in de romantische stijl van vroeger, maar het heeft alle comfort van vandaag. Er is WiFi beschikbaar. Het vorstelijke ontbijt met warme broodjes uit de AGA wordt bij mooi weer lekker in de zon in de tuin geserveerd.

Logeert u in De Opkamer, dan staat de hele eerste verdieping tot uw beschikking. U hebt een prachtig uitzicht (room with a view!!). U slaapt in een groot lits jumeaux en u kunt lekker relaxen in het zithoekje of actief zitten aan de grote tafel. Er is een mooie badkamer met een apart toilet, en ook hier vele gemakken om het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Het ontbijt met eigen en streekproducten wordt in de sfeervolle voormalige winkel of bij mooi weer lekker in het zonnetje in de tuin geserveerd. 

Omgeving

Zoals eerder gezegd: GRONINGEN, EEN STIL AVONTUUR!!! Geniet van de prachtige wolkenluchten en de weidse vergezichten, de akkers met wisselende beplanting: wuivende graanvelden, kleurige aardappelpercelen, de"maren", voormalige zeearmen, die meanderen door het landschap waarlangs u heerlijk kunt wandelen of fietsen. En met een electrische fiets hebt u zelfs geen last meer van de wind.

Saaxumhuizen ligt op 25 km van de stad Groningen en 7 km van het Werelderfgoed De Waddenzee. In de omgeving kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Er zijn veel routes (zoals b.v. de antiekroute, de Groninger Kerken route, de Borgenroute etc.).
De Groninger Borgen (o.a.Verhildersum in Leens en de Menkemaborg in Uithuizen) zijn een bezoekje meer dan waard, net als het Hogeland Museum in Warffum. Het Nationaal Park het Lauwersmeer is een prachtig natuurgebied op 25 km afstand.
Een dagje naar Schiermonnikoog of Borkum is een speciale belevenis. Pieterburen met de zeehondencreche is vlakbij. Als u met een fluisterboot of kano door de Groninger maren (oude zeearmen) vaart beleeft u Groningen weer van een heel andere kant.

In één van de vele restaurants kunt u van eenvoudig tot zeer uitgebreid eten. En u kunt u laten verwennen door er voor een kleine prijs met de regio taxi heen te gaan.

Prijzen

2 personen per nacht (inclusief ontbijt) € 90,50
1 persoon per nacht (inclusief ontbijt) € 69,00 
Hond per nacht (inclusief een lekker kluifje) € 10,00
Fietshuur per dag (op aanvraag) € 9,00
Huur elektrische fiets per dag (op aanvraag) € 17,50

Wij serveren een koninklijk ontbijt. Bij u op de kamer of in de gezamenlijke ruimte, de voormalige winkel van de bakkerij en bij mooi weer in de tuin. Natuurlijk met warme broodjes uit de AGA, kakelverse eieren, vers geperste sinaasappelsap etc. etc.

Arrangementen

VIER SEIZOENEN ARRANGEMENT


Verwen u zelf met een een paar dagen onthaasten en genieten van de rust en weidsheid in de romantische Pronkkamer Finisterre op het Groningse Hoogeland (vlakbij de Waddenzee). Laat de oorverdovende stilte met alleen de fluitende vogels en de kwakende kikkers op u inwerken!
2 overnachtingen, badkamer met badjassen en veel badlinnen
welkomstdrankje
vorstelijk ontijt met eigen en streekproducten en warme broodjes uit de AGA
eenmaal diner in een goed en sfeervol restaurant
één dag (elektrische) fietsen beschikbaar
  
€ 145,00 per persoon op basis van 2 personen.

Zie voor meer arrangementen op de website van Pronkkamer Finisterre.

Reserveren
Adres op de kaart
Foto's
Zoeken
Locatie


Faciliteiten
Thema's


Provincie
Uitgelicht
B&B Hoeve Nijssen
Beste Pronkkamer 2018


Miranda Nijssen
Dijkstraat 64
5721 AR Asten
T: 0493670300
Hoeve de Plei


Saskia van Houtem-Peerboom
Overgeul 1
6281 BG Mechelen
T: 043-4551294
The Barnyard


Corné van Haastregt
Garmingerstukken 2
9438 TA Garminge
Unia Zathe


Cor Bergsma en Ron van Veen
Omgong 7
9131 KV Ee
T: 0519518101